Workshops

Workshops

Fit de bergen in

Wandelen of klimmen in de bergen is geweldig. Na een dag met veel hoogtemeters haal je de top, kom je aan in de hut, of keer je terug in het dal. Zo'n dag kost een hoop energie en vraagt veel van je spieren. Het is dan ook verstandig om thuis al wat voorbereidende oefeningen te doen, zodat je tijdens je reis optimaal kunt genieten en blessurevrij blijft.

Materiaal, oriëntatie en tips

Tijdens de Bergsportdag is er een uitgebreid programma van workshops over materiaal, oriëntatie en tips voor bergwandelen en huttentochten. Wat neem je mee, hoe pak je het in en welke kleding heb je nodig voor verschillende tochten? Hoe maak je gebruik van kaart en kompas of GPS? En hoe ga je veilig de bergen in? Misschien ga je voor het eerst van hut naar hut. Outdoorexpert Gijs Loning, diverse International Mountain Leaders (IML) en andere buitenexperts geven je tips tijdens verschillende workshops.

  • Voorbereiden op een langeafstandswandeling: Langeafstandswandelaar en trainer Rayu legt je uit hoe je je voorbereid op een langeafstandswandeling. Of je nu de Kungsleden gaat lopen of de Pacific Crest Trail, je voorbereiding is een belangrijk onderdeel voor het slagen van je tocht.
  • Voedselmanagement op de trail: Je energie op pijl houden tijdens een lange trail is essentieel. Maar hoe werkt dat nu precies? Rayu neemt je mee in de wereld van voeding, resupply en energiemanagement.
  • Kaart en kompas: Tijdens deze workshop leren Menno en Erik je navigeren met kaart en kompas.
  • Bergwandelen met kinderen: Ontvang tips en adviezen van Menno en Erik voor bergwandelen met kinderen.
  • Touwtechnieken: Menno en Erik vertellen je meer over knopen, hun toepassing en over touwtechnieken.
  • Lichtgewicht kamperen: Ga jij deze zomer kamperen in de bergen? Een goede uitrusting van zowel je kleding als materiaal is dan erg belangrijk. Gijs benoemt wat je allemaal mee kunt nemen.
  • Les in laagjes: Voor iedereen die graag naar buiten gaat, is het belangrijk dat je jezelf goed kan beschermen tegen wind en regen. Laagjes dus. Voor die bescherming zoeken we onze toevlucht tot waterdichte ademende materialen. Gijs legt uit hoe waterdicht materiaal toch kan ademen.