Nieuws

Sneeuw en lawinegevaar in de winter

Zijn winters met zware sneeuwval met meer lawinerisico dan winters met lichte sneeuwval? Goed om te weten als je als winterbergsporter gaat toerskiën, freeriden of sneeuwschoenwandelen. Op de Bergsportdag op 9 februari vertelt Patrick Nairz over lawinekunde en uitdagingen voor winterbergsport enthousiastelingen.

Lees meer

Navigeren met kaart en kompas

Jezelf goed kunnen oriënteren, is een voorwaarde om veilig en plezierig bergtochten te maken. Kaartlezen heeft te maken met hoogtelijnen, schaalverdeling, standplaatsbepaling en het 1-2-3-kompassysteem. Leer de basis van het oriënteren met behulp van kaart en kompas tijdens een workshop op de Bergsportdag.

Lees meer

Into the wild in winters Lapland

Niets is lekkerder dan met een frisse neus in een diepgevroren tentje wakker worden in een warme slaapzak. Tijdens de Bergsportdag kun je een lezing volgen over een winterse Into the Wild week in Fins Lapland, waarin je zelf leert, doet en vooral beleeft! Bekijk het lezingenprogramma.

Lees meer

Greg Boswell op de Bergsportdag

Ken je Greg Boswell? Greg is een van de sterkste mixed-klimmers uit het Verenigd Koninkrijk. Greg klimt graag in de winter, waarin hij zeer moeilijke routes onsight klimt en komende Bergsportdag komt hij naar Nieuwegein om ons alles over zijn avonturen (waaronder 1 met een grizzlybeer) te vertellen.

Lees meer