Nieuws

Als een onmogelijke wens in vervulling gaat

Wat is er voor nodig om de Mount Everest te beklimmen? Wilco Dekker staat in 2019 op de top van de wereld. Tijdens de Bergsportdag vertelt hij over zijn ervaringen.

Lees meer

Van recherchepsycholoog bij de Nationale Politie naar de adelaarsjagers van Mongoliƫ

Met Valkenier als achternaam was het voorbestemd dat Tamar bij de adelaarsjagers van Mongolië in de leer zou gaan. Op de bergsportdag vertelt de voormalig recherchepsycholoog, over haar ervaringen tussen de adelaarjagers van Mongolië en de bedoeïenes van Jordanië.

Lees meer

Duurzame Bergsportdag

Elk jaar gaan we de uitdaging aan de Bergsportdag duurzaam te organiseren. De keuzes die we maken zijn zo verantwoord mogelijk. Dat doen we zo.

Lees meer

Hoe ziet de toekomst van de bergsport er uit?

De laatste jaren gaan de ontwikkelingen in bergsport & bergsportmateriaal snel. Door nieuwe toepassingen en innovaties is er meer intergratie van verschillende bergsporten op recreatief en op topsport niveau. Philippe Collet, ervaren berggids en instructeur, neemt je in een lezing mee naar de toekomst van de bergsport!

Lees meer

Kom met het OV naar de Bergsportdag

Er is weinig parkeerplek rond het NBC Congrescentrum op zondag 9 februari tijdens de Bergsportdag. Kom daarom met het OV naar Blokhoeve 1 in Nieuwegein. Kijk voor alle praktische info hier..

Lees meer

Bijzondere lezingen in de Green Village

Voor het eerst is er tijdens de Bergsportdag nog een extra locatie waar je een deel van het Bergsportdag programma kunt volgen. Op 5 minuten afstand lopen van de Bergsportdag locatie in het NBC ligt de boerderij 'Green Village'. 

Lees meer

Maak kennis met de workshops van Bergsportreizen

Altijd al meer willen weten over: alpiene touwtechnieken, gps, weerkunde of fotografie in de bergen. Met de workshops van Bergsportreizen maak je kennis met de zomerse activiteiten van de bergsport. Hiermee leg je een goede basis voor het echte werk in de bergen. Tijdens de Bergsportdag krijg je alvast een voorproefje.

Lees meer

Tim Voors en de Pacific Crest Trail

Tim Voors loopt veel en graag. Zijn reizen voeren hem dwars door Amerika op de Pacific Crest Trail (4.286 km), over de Te Araroa Trail in Nieuw Zeeland (3.000 km), naar de Japanse 88 Temples Trail (1.300 km) en langs verschillende routes door Spanje naar Santiago de Compostela. Op de Bergsportdag vertelt hij erover.

Lees meer

Sneeuw en lawinegevaar in de winter

Zijn winters met zware sneeuwval met meer lawinerisico dan winters met lichte sneeuwval? Goed om te weten als je als winterbergsporter gaat toerskiën, freeriden of sneeuwschoenwandelen. Op de Bergsportdag op 9 februari vertelt Patrick Nairz over lawinekunde en uitdagingen voor winterbergsport enthousiastelingen.

Lees meer

Navigeren met kaart en kompas

Jezelf goed kunnen oriënteren, is een voorwaarde om veilig en plezierig bergtochten te maken. Kaartlezen heeft te maken met hoogtelijnen, schaalverdeling, standplaatsbepaling en het 1-2-3-kompassysteem. Leer de basis van het oriënteren met behulp van kaart en kompas tijdens een workshop op de Bergsportdag.

Lees meer

Into the wild in winters Lapland

Niets is lekkerder dan met een frisse neus in een diepgevroren tentje wakker worden in een warme slaapzak. Tijdens de Bergsportdag kun je een lezing volgen over een winterse Into the Wild week in Fins Lapland, waarin je zelf leert, doet en vooral beleeft! Bekijk het lezingenprogramma.

Lees meer

Greg Boswell op de Bergsportdag

Ken je Greg Boswell? Greg is een van de sterkste mixed-klimmers uit het Verenigd Koninkrijk. Greg klimt graag in de winter, waarin hij zeer moeilijke routes onsight klimt en komende Bergsportdag komt hij naar Nieuwegein om ons alles over zijn avonturen (waaronder 1 met een grizzlybeer) te vertellen.

Lees meer