Bergwandelen

De Bergsportdag staat in het teken van bergwandelen. Volg een lezing over de mooiste gebieden en trails, bezoek een van de vele standhouders en test de nieuwste wandelschoenen op het wandelparcours. Je kan ook meedoen aan een van de vele workshops kaartlezen, GPS of wandeltechniek. 

Workshops  Activiteiten  Lezingen

Bergwandelen

Bergwandelen is lekker actief bezig zijn in een bergachtig landschap. Je wandelpad is nooit hetzelfde. Je gaat over bergpaden door alpenweiden, klautert in rotsachtig terrein, en balanceert op smalle paadjes over grashellingen en sneeuwvelden. Altijd wandel je met uitzicht op de mooiste bergtoppen.

Iedereen kan bergwandelen, en als je een goede conditie hebt, staat niets je eerste bergavontuur in de weg. Bergwandelen is namelijk een inspannende bezigheid, zeker wanneer je flinke afstanden omhoog en omlaag aflegt. Elk berggebied heeft wandelroutes voor zowel beginnende als gevorderde bergwandelaars. Zoek een tocht uit die aansluit bij je eigen vaardigheden en conditie. Laat je op de Bergsportdag inspireren door een van de vele gebieden en reisaanbieders.

Kan jij niet wachten tot de Bergsportdag? Neem dan alvast een kijkje bij het wandelaanbod van Bergsportreizen.

Bergsportreizen