Gebieden

De mooiste bestemmingen

Tijdens de Bergsportdag ontdek je de mooiste bestemmingen. Verschillende bestemmingen nemen je mee over de mooiste trails en vertellen wat er zo uniek is aan deze berggebieden.

Zwitserland

Zwitserland staat bekend om haar ruige natuur en indrukwekkende bergtoppen. Het is het land met de meeste 4.000’ers van Europa. Een paradijs voor de ras alpinist, maar ook voor wandelaars een van de favoriete Alpenlanden. Je vindt er tientallen natuurparken en met 60.000 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden, kun je er jarenlang wandelen. Of je nu voor de ruige bergpassen kiest, of voor de bijzondere parken, in Zwitserland ben je altijd zeker van prachtige panorama’s.

Oostenrijk

Oostenrijk is een populaire bestemming in de Alpen. Dat is niet gek, want voor bergliefhebbers zijn de Oostenrijkse bergen één grote speeltuin. Zo kun je op meerdaagse huttentocht gaan langs bergtoppen als de Grossglockner (3.798 m) of de Wildspitze (3.770 m), wandelen in het Virgental langs de Großvenediger (3.666 m) of langs de Venedigergruppe. Of maak dagtochten door alpenweidens, langs heldere bergmeren of langs watervallen als de 380 m hoge Krimmler in het Nationale Park Hohe Taurn. Naast wandelen is Oostenrijk een mooie thuisbasis om down hill te gaan op je mountainbike of om te rotsklimmen. Voor wie dan nog niet is uitgespeeld in de zomer, biedt Oostenrijk ook tal van activiteiten in de winter.

Hoge Tatra

De Tatra op de grens van Slowakije en Polen, is het hoogste en meest bekende deel van de Karpaten, met maar liefst 25 toppen boven de 2500 meter. Lastige wandelpassages zijn gezekerd met kettingen. Je geniet hier tijdens een je bergwandelingen volop van de bergmeren en watervallen; Oost-Europa in optima forma. In de Tatra groeien meer dan 250 plantensoorten die alleen daar voorkomen. Verder laten alpenmarmotten, gemzen en adelaars zich regelmatig zien. Tel daar de Poolse gastvrijheid bij op en je hebt een fantastische vakantie.

De Spaanse Pyreneeën

Wie Spanje zegt, zegt de Pyreneeën. Anders dan de Alpen is het gebergte vrij droog door het mediterraanse klimaat. Dat betekent dat je hier weer compleet andere flora en fauna tegenkomt, en dat je doorgaans kunt rekenen een op lekker weer. In Spanje kun je heel mooi klimmen in een van de vele klimgebieden van Catalonië. Andere outdoor liefhebbers komen aan hun trekken tijdens het mountainbiken, raften en kanoën. En vergeet het canyoningen niet, in een van de ruige kloven. Plan een eendaagse of meerdaagse trektocht. Staat de Haute Randonnée Pyrénéenne (HRP) al op je lijstje?

Meer gebieden ontdekken? Neem eens een kijkje op onderstaande sites.

gebiedsinfo Naturescanner