Gebieden

De mooiste bestemmingen

Tijdens de Bergsportdag ontdek je de mooiste bestemmingen. Verschillende berggebieden nemen je mee over prachtige trails en vertellen wat deze gebieden zo uniek maakt.

Zwitserland

Zwitserland staat bekend om haar ruige natuur en indrukwekkende bergtoppen. Het is het land met de meeste 4.000’ers van Europa. Een paradijs voor de echte alpinist, maar ook voor wandelaars is het een van de favoriete Alpenlanden. Je vindt er tientallen natuurparken, en met 60.000 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden kun je er jarenlang wandelen. Of je nu kiest voor ruige bergpassen of de bijzondere parken, in Zwitserland ben je altijd verzekerd van prachtige panorama's.

Oostenrijk

Oostenrijk is een populaire bestemming in de Alpen en dat is niet gek, want voor bergliefhebbers vormen de Oostenrijkse bergen één grote speeltuin. Zo kun je op meerdaagse huttentocht gaan langs bergtoppen als de Grossglockner (3798 meter) of de Wildspitze (3770 meter), wandelen in het Virgental langs de Großvenediger (3666 meter) of langs de Venedigergruppe. Of maak dagtochten door alpenweiden, langs heldere bergmeren of watervallen zoals de 380 meter hoge Krimmler in het Nationale Park Hohe Taurn. Naast wandelen is Oostenrijk ook een uitstekende thuisbasis om downhill te gaan op je mountainbike of te rotsklimmen. Voor wie dan nog niet is uitgespeeld in de zomer, biedt Oostenrijk ook tal van activiteiten in de winter.

De Spaanse Pyreneeën

Wie aan Spanje denkt, denkt aan de Pyreneeën. In tegenstelling tot de Alpen is dit gebergte vrij droog vanwege het mediterraanse klimaat. Dit betekent dat je hier een geheel andere flora en fauna zult tegenkomen, en dat je doorgaans kunt rekenen op lekker weer. In Spanje kun je prachtig klimmen in een van de vele klimgebieden van Catalonië. Andere outdoorliefhebbers kunnen hun hart ophalen met activiteiten zoals mountainbiken, raften en kanoën. En laen we canyoning in een van de ruige kloven niet vergeten. Plan een eendaagse of meerdaagse trektocht. Staat de Haute Randonnée Pyrénéenne (HRP) al op je lijstje?

Meer gebieden ontdekken? Neem eens een kijkje op onderstaande website.

gebiedsinfo