Save the date en eerste twee hoofdsprekers bekend!

Save the date en eerste hoofdsprekers bekend!

Na de succesvolle editie van afgelopen jaar, organiseren we op zondag 9 maart 2025 weer een Bergsportdag! We zijn druk bezig met het samenstellen van het programma, maar kunnen je nu al enthousiast maken met de bekendmaking van de eerste twee hoofdsprekers: berggids Ben Tibbetts en trailrunner Jake Catterall.

Ben Tibbetts

Ben Tibbetts is een IFMGA-berggids uit Chamonix, maar ook fotograaf, kunstenaar en schrijver. In zijn eerste boek Alpenglow vertelt hij over zijn beklimmingen van alle 82 toppen die hoger zijn dan 4.000 meter in de Alpen. Zijn passie voor de ongerepte natuur heeft hem naar plekken als Antarctica, Groenland en Kirgizië gebracht, waar hij nieuwe routes heeft geklommen en geskied. Tijdens de Bergsportdag krijg je zijn verhaal te horen!

Jake Catterall

Met zijn solo-avontuur door de ijzige vlaktes van Antarctica en de uitdaging om de lengte van de Alpen te rennen – 2.000 kilometer en 110.000 hoogtemeters – heeft Jake Catterall naam gemaakt. De Britse trailrunner, die in Amsterdam woont, is altijd op zoek naar nieuwe manieren om zijn grenzen te verleggen en zijn comfortzone te verlaten. Tijdens de Bergsportdag zal hij jou inspireren om hetzelfde te doen.

Wat kun je verder verwachten?

Ook deze editie kun je weer genieten van de verhalen en tips van klim- en bergsporters, deelnemen aan workshops die je helpen bij het plannen en voorbereiden van je volgende avontuur, en bestemmingen en merken ontdekken op de grote beursvloer. De tweedehandsmarkt is dit keer nóg groter, dus heb je outdoorkleding- of materiaal dat je niet meer gebruikt? Verzamel het alvast en verkoop het daar! Natuurlijk is er ook weer een superleuke activiteit voor de kids.

Houd onze socials in de gaten om op de hoogte te zijn van het volledige programma en de start van de ticketverkoop. We kunnen niet wachten om je te zien op zondag 9 maart 2025!