Na 4 jaar is de Bergsportdag weer terug van weggeweest

De Bergsportdag van de NKBV, het grootste outdoorevent in Nederland, is weer terug van weggeweest. Na 4 jaar afwezigheid zal dit evenement plaatsvinden op 17 maart 2024 in het compleet vernieuwde NBC te Nieuwegein. Een dag vol interessante lezingen, workshops en merken waar bezoekers kennis en inspiratie opdoen voor een volgende vakantie in de bergen.

Uniek in Nederland

De Bergsportdag is uniek in Nederland. Nergens anders vind je een evenement met zo’n groot en gevarieerd aanbod op het gebied van klim- en bergsport. Het aanbod voor beginnende en gevorderde klimmers en bergsporters loopt uiteen van interessante lezingen, activiteiten, lezingen over trails en de mooiste gebieden en handige en leerzame workshops. Verder is er een klimprogramma en zijn er meerdere sprekers. In verschillende hallen vind je stands van merken, winkels en bestemmingen, zoals Zwitserland, Trentino, Stubai, Rab, SNP Natuurreizen en Bever. Zo ontdek je de allernieuwste producten en gadgets en doe je alvast inspiratie op voor jouw volgende reis.

Hoofdsprekers

Op het grote podium kunnen bezoekers zich laten verrassen door inspirerende bergsporters.

  • Presentator Maurice Lede: Door zijn werk als presentator van 3 op Reis ontdekt Maurice de mooiste plekken. Vorig jaar kwam zijn droom uit en beklom hij de top van de Mont Blanc tijdens een spectaculaire expeditie. Laat je meeslepen tijdens zijn avonturen.
  • Bergredder Menno Boermans: Krijg een kijkje in het leven van deze medisch bergredder bij Air Zermatt. Menno vertelt alles over reddingsacties per helikopter, welke trends hij ziet en hoe je je op noodsituaties kunt voorbereiden.
  • Alpinist Ralf Dujmovits: Een van de meest ervaren bergbeklimmers en berggidsen ter wereld. Hij beklom alle veertien achtduizenders en meer. Ralf neemt je mee in zijn wereld als alpinist en deelt zijn persoonlijke avonturen van toen en nu.
  • In gesprek over kracht, passie en prestaties: Tijdens deze College Tour spreken we met vijf succesvolle vrouwen in de klim- en bergsport. Katja Staartjes, Ragna Debats, Amber Schiffeleers, Christiane Luttikhuizen en Marianne van der Steen vertellen over hun internationale dromen en successen.

Workshops van experts

Krijg handige tips en leer hoe je aankomende zomer veilig en goed voorbereid op pad gaat.

  • Fit de bergen in: Met deze voorbereidende oefeningen voor kracht, conditie en mobiliteit geniet jij straks optimaal van en blessurevrij van je vakantie in de bergen.
  • Materiaal: Wat neem je mee, hoe pak je je rugzak in, welke kleding en schoenen heb je nodig voor verschillende tochten? Buitenexperts delen hun tips met jou.
  • Voorbereiding en oriëntatie: Hoe kies je de juiste tocht en bereid je je hierop voor? Spijker je kennis over het weer in de bergen bij en weet wat te doen in bepaalde situaties. Leer navigeren met kaart, kompas, GPS en handige apps, zodat je altijd op het juiste pad blijft.

Tweedehands markt

Als NKBV zetten we duurzaamheid voorop. Daarom geven we tijdens de Bergsportdag gebruikte kleding en materiaal graag een nieuw leven. Heb jij nog iets liggen (alleen bergsport-gerelateerd en in goede staat) dat zeker nog een aantal rondes meekan? Verkoop het ter plekke of kijk of er iets voor jezelf bij zit.

Lezingen & trails

Op zoek naar inspiratie voor je volgende wandelavontuur? Van huttentochten, langeafstandswandelingen en hoogalpiene tochten tot en met informatie over duurzaamheid, fotografie en expedities. Tijdens diverse lezingen leer en hoor je hier alles over.

Bestemmingen

Ontdek de mooiste bestemmingen in onder andere Zwitserland, Oostenrijk en Italië. We verklappen de mooiste plekjes en tochten en vertellen wat deze gebieden zo uniek maakt.

Merken

Test topmateriaal van vooraanstaande exposanten. Van het nieuwste klimmateriaal tot en met een duurzame wandeluitrusting, alles om jouw avontuur nog veiliger en comfortabeler te maken.

Lancering nieuw wandelplatform

Tijdens deze dag lanceert de NKBV een nieuw wandelplatform. We houden nog het nog even geheim, dus bezoek de stand en laat je verrassen.

Meer informatie:

Datum: 17 maart 2024
Locatie: NBC, Blokhoeve 1, Nieuwegein
Tijd: 09.30 – 17.00 uur
Entree: € 7,50 (leden)
€ 15,- (niet-leden)
Kinderen t/m 13 jaar gratis

Bestel snel je tickets